Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor

Muğla ve Antalya çevresinde kuvvetli olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava yağışlı olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgeye göre, Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli), Batı Akdeniz (Antalya, Burdur ve Isparta) ve sabah ilk saatlerde Edirne çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye, Hatay) ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

[**

**](https://www.mynet.com/deniz-otobusu-seferlerine-poyraz-iptali-110100476960 )
Yağışların Muğla (Bodrum, Marmaris, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye) ve Antalya'nın kıyı kesimlerinde (Kemer, Finike, Kumluca, Kaş, Kalkan, Manavgat, Alanya, Gazipaşa) kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice esecek.

-UYARILAR-

Meteoroloji, yağışların; Muğla (Bodrum, Marmaris, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye) ve Antalya'nın kıyı kesimlerinde (Kemer, Finike, Kumluca, Kaş, Kalkan, Manavgat, Alanya, Gazipaşa) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması uyarısında bulundu.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA-

Marmara: Genellikle parçalı, batısı çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Edirne çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı, Bursa çevreleri sisli geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Muğla çevrelerinde (Bodrum, Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye) kuvvetli olacak.

Reklam
Reklam

Akdeniz: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye, Hatay) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya'nın kıyı kesimlerinde (Kemer, Finike, Kumluca, Kaş, Kalkan, Manavgat, Alanya, Gazipaşa) kuvvetli olması bekleniyor.

İçanadolu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney kesimleri çok bulutlu.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Reklam
Reklam

ANKA