Sıcaktan Bunalan Çocuklara Fıskiyeli Serinlik

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olduğu Hakkari'de, yaz spor okuluna katılan çocuklar fıskiyelerden püskürtülen suyla serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olduğu Hakkari'de, yaz spor okuluna katılan çocuklar fıskiyelerden püskürtülen suyla serinlemeye çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında, yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere Şehir Stadyumu'nda futbol eğitimi veriliyor.

Hafta içi her gün belirli saatler arasında stadyuma giderek futbol eğitimi alan çocuklar, hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olduğu kentte, sıcak havada serinlemek için farklı yöntemler geliştiriyor.

Reklam
Reklam

Stadyumun çimlerini sulamak amacıyla oluşturulan fıskiyelerden püskürtülen suyla serinlemeye çalışan çocuklar, sahanın ortasında etrafa koşuşturarak ilginç ve bir o kadar da renkli görüntüler sergiliyor.

Çocuklar, sıcak havanın etkisiyle güç şartlarda spor yaptıklarını belirterek, "Öğlen saatlerinde stadyumda antrenman yapıyoruz ve hem koşuşturma hem de güneşin etkisiyle çok terliyoruz. Biz de fıskiyeden püskürtülen suyun altında serinleyerek bunaltıcı sıcaklardan korunuyoruz" dedi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: