Sıcaktan Bunalan Esnaf Fıskiye İle Serinlemeye Çalışıyor

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Malatya’da esnaf farklı serinleme sistemleri geliştirmeye başladı.Bakırcılar Pazarı’nda hizmet...

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Malatya’da esnaf farklı serinleme sistemleri geliştirmeye başladı.

Bakırcılar Pazarı’nda hizmet veren nalbur esnafı Halil İbrahim Çok, organize minibüsleri duraklarının yanında bulunan direğe fıskiye bağlayarak pazardaki esnaf ve yoldan geçen vatandaşların serinlemelerini sağlıyor.

Vatandaşlar ve esnafın fıskiyeli serinleme sistemini çok beğendiğini ifade eden Halil İbrahim Çok, “Esnaf sıcaktan çok bunalıyordu. Biz hortum bağladığımız fıskiye ile esnaf ve vatandaşlarımızın serinlemelerini sağlıyoruz. Herkes burada serinliyor” dedi. Çok, vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu ifade ederek, “Günlük 500 kişi fıskiyeli serinleme sisteminden faydalanıyor. Suyu öğle vakti açıyoruz ve iftara kadar kapatmıyoruz. Vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: