Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Ferahlatan Besinler

MUSTAFA YILMAZ - Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, sıcak havalarda, kavun, karpuz, taze yaprak gibi kalorisi düşük ve serinletici gıdalarla besleniyor.

MUSTAFA YILMAZ - Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, sıcak havalarda, kavun, karpuz, taze yaprak gibi kalorisi düşük ve serinletici gıdalarla besleniyor. Hayvanat bahçesinin halkla ilişkiler sorumlusu veteriner hekim Hatice Karakuzulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların doğal hayata uygun olarak bol su içeren serinletici gıdalarla beslendiğini söyledi. Hayvanlara özellikle, kavun, karpuz, taze yaprak gibi kalorisi düşük besinler verildiğini dile getiren Karakuzulu, kaydetti: "Her mevsim içinde oluşacak değişikliklere göre, hayvanların ihtiyaçları gözetilerek hayvanat bahçesi gelişmeye ve yapılmaya devam ediyor. Gölgelik alanların oluşturulması ya da hayvanların yeterince serinleyebilmeleri için göletler, havuzlar bunların hepsi mevcut ama bunların yanında hayvanların serinleyebilmeleri için onları beslenmeleriyle de destekliyoruz. Özellikle su oranı çok daha yüksek, kalorisi biraz daha düşük olan gıdaları tercih ediyoruz. Kışın daha ağır olan pelet yemle beslenirken, yaz dönemine geçtiğimizde sebzeler-meyveler ya da taze dal oranlarını artırıyoruz." Hayvanların da insanlar gibi serinlemek için benzer yöntemleri kullandığını vurgulayan Karakuzulu, onlara uygun ortamların sağlanması ve ihtiyaçlarının doğru karşılanması durumunda hayvanların stresten uzak tutulacağını bildirdi. - Ayılar ve maymunların karpuz keyfi İnsanlar kavunu, karpuzu yediklerinde nasıl serinliyorlarsa, özellikle ayılar ve maymunların bundan çok keyif aldıklarını anlatan Karakuzulu, şöyle konuştu: "Hayvanların serinleme yöntemleri de insanlarınkine çok benziyor. İnsanlar yüzme havuzlarına giriyorlar, hayvanlar da doğal göletlerine giriyorlar. Bizim serinlemek için şemsiyelerimiz, balkonlarımız, kapalı alanlarımız var, onların da hem yemlikleri var hem de yemliklerinin tepesinde geniş alanda gölgeliklerimiz var. Hayvanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda zaten içgüdüsel olarak ya göletlerde serinliyorlar ya da gidip kapalı alanlarda gölgelik bulabilecekleri alanları tercih ediyorlar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: