Sicil Affı Yasası Amacına Hizmet Etmiyor

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, sicil affı yasasının amacına hizmet...

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, sicil affı yasasının amacına hizmet etmediğini söyledi.

Bahamettin Öztürk, sicil affı yasasının amaca hizmet etmediğini belirterek, “Kanunda öngörüldüğü şekilde borçlarını ödeyen veya borçlarını yeniden yapılandıran meslek mensupların Bankalar nezdinde ki sicil kayıtlarının kanunun bu açık hükmüne rağmen ve ısrarlı başvurulara karşın bankalar tarafından silinmediği gibi yeni kredi başvuru talepleri de kötü sicil kayıtları gerekçe gösterilerek reddedilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Öztürk, “Halbuki esnaf ve sanatkarların mevcut finansman durumlarının iyi irdelenerek, finansman sorunlarının temeline inilerek, doğru ve rasyonel çözümlere gidilmelidir. Çünkü, esnaf ve sanatkar kredi kullanamadığı zaman ekonomide çarklar durma noktasına gelmektedir. En önemlisi esnaf ticari borçlarını ödemeye özen göstermektedir. Borcunu ödeyemeyen esnafın faaliyeti duracağından borç ödemelerinde oto-kontrol sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Sicilde esnaf için yapılandırmanın önemli olduğunu ifade eden Öztürk, “İş yeri açılış ve kapanış istatistiklerinde Kırşehir’de 2012 yılı içerisinde 609 esnaf yeni iş yeri açarken, 678 esnaf da işini terk etmek zorunda kalmıştır. İş yeri kapanışlarının çok olmasındaki en büyük etken esnaf ve sanatkarın finansman sorunudur. Esnafın bu büyük sorununun çözümlenmesi için, bankacılıkta kara liste olarak adlandırılan, geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son verilmesi ve sicili yeniden yapılandıracak yasal düzenlemenin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi şart” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: