Şiddet Gören 147 Kadından Sadece 2'si Koruma İstedi

Jandarma Genel Komutanlığı, 81 ildeki sorumluluk alanında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili detayları kamuoyu ile...

Jandarma Genel Komutanlığı, 81 ildeki sorumluluk alanında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, 1 hafta içinde jandarmanın sorumluluk alanlarında 147 kadın şiddet gördü, ancak sadece 2'si koruma talep etti.

Jandarma Genel Komutanlığı, 81 ildeki sorumluluk bölgesinde 1 hafta içinde meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı. Jandarmanın paylaştığı bilgilerde en çok dikkati çeken konu ise, kadına şiddet oldu. Verilere göre, jandarmanın sorumluluk bölgelerinde toplam 147 kadın şiddete maruz kalırken, bu kadınlardan sadece 2’si jandarmadan koruma talep etti. Jandarma, aile içi şiddetle mücadele ve çocuk suçları kapsamında toplam 73 çocuk ve 147 kadınla ilgili işlem yaptı.

Reklam
Reklam

Jandarma, sadece kadına yönelik şiddete değil, çocuklara yönelik şiddet ve istismara da müdahale etti. 1 haftada 81 ilde suça sürüklenen ve suç mağduru olan toplam 69 çocuğa jandarma sahip çıktı. Kayıp olan 4 çocuk ise jandarma tarafından bulunarak ailelerine teslim edildi.

Jandarmanın sorumluluk alanında meydana gelen 3 bin 149 olayın yüzde 92’si aydınlatılırken, 2 bin 377 kişi hakkında işlem yapıldı.

TRAFİK KAZALARINDA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 328 KİŞİ YARALANDI

Türkiye genelinde 1 hafta içinde jandarma bölgesinde toplamda 348 trafik kazası meydana gelirken, kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 328 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaçakçılara göz açtırmayan jandarma, bir haftada bin 169 litre kaçak alkollü içki ele geçirirken, 265 kaçakçılık, 64 yasa dışı göç, 1 organize ve 1 bilişim olayı olmak üzere toplam 331 olaya müdahale etti. Dönem içerisinde meydana gelen olaylarda 325’i yasa dışı göçmen, 3’ü organizatör olmak üzere toplam 671 şüpheli yakalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: