Şiddet Gören Kadınlara Belediye Kucak Açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şiddete maruz kalan kadınlar için oluşturulan Kadın Sığınma Evi'nde şiddet mağduru kadınlar ve çocuklarını koruma altına

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şiddete maruz kalan kadınlar için oluşturulan Kadın Sığınma Evi'nde şiddet mağduru kadınlar ve çocuklarını koruma altına alıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin yönlendirmesiyle ya da kendi iradesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sığınma evlerine başvuran kadınlar, ilk etapta kadın sığınma evleri için iletişime geçip bilgi alıyor.

Şiddet mağduru kadınlar, istemeleri halinde kadın sığınma evinin şartlarını kabul edip buralarda yaşamlarına devam edebiliyor.

Reklam
Reklam

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, şiddet mağduru kadınların koruma altına alınması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini belirtti.

Bu konudaki hizmetleri "Kadın Danışma Merkezi", "Alo 444 17 01 hattı" ve "Kadın Sığınma Evi" şeklinde yürüttüklerini aktaran Akyol, şunları kaydetti:

"Şiddete maruz kalan kadınlar 24 saat arayabilirler. Buradan karşılarına uzman çıkar ve bu uzmanın yönlendirmesi ve bilgilendirmesiyle kadınlarımız nasıl davranacaklarının, ne yapacaklarının kararını verir. Görüşmeler sonrasında Kadın Danışma Merkezi'ne müracaat eden kadınlara Kadın Sığınma Evi'nde barınmak isteyip istemeyeceği sorulur. Kadın sığınma evimizde kalmak isteyen kişiler sığınma evlerimize yönlendirilir."

Kadın Sığınma Evi'nde Gaziantep'te yaşayan kadınların dışında başka il ve ilçelerden gelenlerin de kalabildiğini vurgulayan Akyol, "Sığınma evlerimize, 12 yaşından küçük çocuklar anneleriyle birlikte müracaat edebilirler. Kadın Sığınma Evi'nde, ailelerin her türlü ihtiyaçları, çocukların okul ihtiyaçları, giyim kuşam ihtiyaçları ve her türlü sosyal ihtiyaçları bu merkezimizde karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kadın Sığınma Evi'nde kalan okul çağındaki çocukların, sığınma evlerine yakın yerlerdeki okullara gönderildiğini belirten Akyol, kadınlara da birçok spor etkinliği sunduklarını, ayrıca meslek sahibi olması için kadınlara el becerileri konusunda meslek öğrettiklerini bildirdi.

Psikologlar tarafından şiddet mağduru kadınlara destek verildiğini de aktaran Akyol, şöyle devam etti:

"Sonuçta kadının kendi kendini bulması ve daha isabetli kararlar verebilmesi için kendisine her türlü imkanı sunuyoruz. Kadının tıbbi bir desteğe ihtiyacı varsa tedavilerini yaptırıyoruz. Hukuki bir ihtiyacı varsa baroyla istişare ederek, hukuki ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sosyal destek veya farklı destekler sağlanması gerekiyorsa aileye o desteği sağlıyoruz."

Yaklaşık 1,5 yıl önce açılan Kadın Sığınma Evi'nde bugüne kadar 75 kadına destek verildiğini belirten Akyol, Kadın Danışma Merkezi'yle ise 600 kadına hizmet verdiklerine dikkati çekti.

Akyol, şu anda 10 kadın ve 4 çocuğun kaldığı Kadın Sığınma Evi'nin 20 kadın ve 20 çocuk kapasiteli olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: