Şiddet Mağduru Kadına 'panik Butonu' Uygulaması Başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına karşı şiddetin önlenmesi için gündeme gelen 'panik...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına karşı şiddetin önlenmesi için gündeme gelen 'panik butonu' uygulamasıyla ilgili, "Her vakanın başına bir polise gerek kalmadan buton sistemiyle, eve yaklaşıldığı zaman kadının, ilgili birimlere haber vermesiyle beraber bir süreç çalışıyor" dedi.

Bakan Şahin, Ankara Swiss Oteli'nde düzenlenen "Yarımdan Bir Olmaz, Özel Sektör ve Kamu İşletmeleri Üst Yönetiminde Kadın Temsili" adlı toplantıya katıldı. Toplantı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, kadına şiddette 'panik butonu' konusundaki çalışmaların hatırlatılması üzerine, ailenin korunması ile ilgili en önemli maddelerden bir tanesinin 'teknik takip' olduğunu belirtti. Teknik takiple her vakanın başına bir polise gerek kalmadığını belirten Şahin, "Kadınını buton sistemiyle, eve yaklaşıldığında, ilgili birimlere haber vermesiyle beraber bir süreç çalışıyor. Bu konuda biz çalışmalarımızı bütün dünya örneklerini inceleyerek tamamladık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şahin, Bursa ve Adana'da sistemin altyapısının tamamlandığı dile getirerek, bir de müjde verdi. İki ayrı şehirde 150 butonu veya 155 Polis İmdat hattına entegre edilecek sistemin alt yapısının tamamlandığını bildiren Şahin, "Ekibimiz, hem personelin eğitimi hem de teknolojik bağlantının takibi ve uygulaması ile uğraşıyor. Ayın 18'inde Bursa'ya gideceğiz. Bursa'da bunun lansmanını yapacağız. Bursa üzerinden de bütün Türkiye'de tanıtımını yapacağız" dedi.

Şahin, uygulama başladığında değişik yöntemleri deneyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: