Şiddet uyguladığı iddia edilen koca: Asıl ben koruma istiyorum

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kocası tarafından şiddet gördüğü ve vücudunda sigara söndürüldüğünü iddia eden Elif Yıldız,...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kocası tarafından şiddet gördüğü ve vücudunda sigara söndürüldüğünü iddia eden Elif Yıldız, eşinin serbest bırakılmasına tepki göstererek, ''Can güvenliğim yok. Koruma talep edeceğim.'' dedi. Asıl şiddete kendisinin maruz kaldığını öne süren koca İsmail Yıldız da koruma talebinde bulunacağını dile getirdi.
Elif Yıldız, bir yıllık eşi İsmail Yıldız'dan bir süredir şiddet gördüğünü, son olarak geçen hafta sonu bir tartışmada vücudunda sigara söndürüp işkence yaptığını iddia ederek Özkanlar Polis Merkezi'ne başvurdu. Adli tıp raporuna göre vücudunda 20'ye yakın sigara yanığı ve darp izi saptandığını belirten Yıldız, şikayeti üzerine gözaltına alınan eşinin, karakola geldikten birkaç saat sonra ifade verip savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını vurguladı: "Yaşadıklarımla kaldım. Beni öldürmekle tehdit ediyor. Her gün kadın cinayetleri duyuyorum, benim de ölmem mi gerekiyor?'' Can güvenliği olmadığını, bu yüzden bir arkadaşının evinde kaldığını ve sokağa çıkamadığını anlatan Yıldız, ''Korum talep edeceğim ama ne kadar çözüm sağlayabilir? Kocalarından korunmak için başvuran birçok kadının son dönemde uğradıkları saldırılar ortada. Bu duruma acilen bir çözüm bulunmalı.'' şeklinde konuştu. Yıldız, eşinden boşanmak için gerekli girişimleri başlatacağını, vücudundaki kalıcı yaralar için de tazminat davası açacağını söyledi.
Eşine şiddet uyguladığı yönündeki haberleri gazetelerden öğrendiğini söyleyen İsmail Yıldız ise asıl kendisinin şiddete maruz kaldığını iddia etti. Eşiyle gönül ilişkisi yaşadığını, hamile kaldığını söylemesi üzerine 2010 Ağustos ayında evlendiklerini anlattı: "Eve geldiğimde, 'Hangi kadınlarla paraları yiyorsun?' demesi üzerine tartışma başladı. Üzerime saldırarak elleriyle sırtımı, boynumu, yüzümü çizdi. Kendimi zorla dışarıya atarak karakola gittim. Ekip otosunu görünce onlara sığındım, eşimin saldırdığını söyledim. Eşim, polis otosunu görünce kaçtı. Ben gittim, darp raporu aldım. Ben eşimden, o da benden şikayetçi. Korkumdan eve gidemiyorum. Savcılıktan koruma talebinde bulunacağım. Tartışmanın yaşandığı günün ertesinde karım, karakola başvurarak kendisine işkence yaptığımı, üzerinde izmarit söndürdüğümü söylemiş. Yapmadığım şeylerden beni suçluyor, iftira atıyor.'' dedi. Eşinin kıskanç olduğunu, kendisine güvenmediğini, ailesini ve işyerindeki arkadaşlarını sürekli rahatsız ettiğini öne süren Yıldız, ''Kazandığım parayı başkalarıyla yediğimi söyleyerek tartışma çıkarmaya, aileme ve arkadaşlarıma telefon ederek itibarımı yok etmeye başladı. Huzurlu bir evliliğimiz kalmadı, bu nedenle boşanmak istiyorum. Daha önce, 'Seni içeri attıracağım, haberini yaptıracağım, süründüreceğim, elimden geleni yapacağım.' diyordu. Anneme telefon edip, beni lime lime doğrayıp önüne koyacağını söylemiş. Ben sadece kurtulmak istiyorum. Kendisine hiçbir şiddet uygulamadım, tartışmalarımızda o bana şiddet uyguladı. Bana ulaşmasını engellemek için numaramı bile değiştirdim. Elindeki sigara izlerini sorduğumda, beni çok sevdiği için yaptığını söyledi.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz