"Şiddetsiz Yaşamak Ve Yaşatmak" Semineri

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Süleyman Erçelik, en çok üzüldüğü konunun, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Süleyman Erçelik, en çok üzüldüğü konunun, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta taşkınlık yapması ve adli ceza alması olduğunu söyledi.

Erçelik, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen "Şiddetsiz Yaşamak ve Yaşatmak" konulu seminerde yaptığı konuşmada, spordaki şiddetle ilgili değişen yasalar ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Holigan ve saldırgan tavırları bulunan kişilerin sahalardan uzaklaştırılmasını öngördüklerini ifade eden Erçelik, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Artık cezalar adli hale geldi. En çok üzüldüğümüz konu, hafta içindeki maçlara, üniformasıyla gelen öğrencilerin maçta taşkınlık yapması ve adli ceza almasıdır. Afyonkarahisar'da çarşamba ve perşembe günleri maçlar olduğunda, Afyonkarahisarspor'un öğrenci taraftarları, stada üniformaları ile geliyordu. Tribündeki diğer taraftarların da etkisine kapılıp sahaya bir şey atıyor. Biz de tespit edince onları adliyeye götürüyorduk. Bu öğrencinin adli siciline bu işleniyor. Haliyle o okul bittiğinde ileride bir işe gireceğinde sicilinde bu durum gözükecek. Buna çok üzülüyoruz. Tribünde küfür dahi olsa artık adli işlem görecek. Fanatiklere 'men' cezaları veriliyor. Taşkınlık yapan taraftarlar, branş ayrımı gözetilmeksizin o kulübün hiçbir maçını izleyemeyecek."

Konuşmasının ardından Erçelik, bazı taraftarların hazırladığı şiddet içerikli bir videoyu da katılımcılara izletti.

Seminere, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı da katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ekip / Mustafa Güngör / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: