Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve...

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Solistleri'nin Side Antik Tiyatro'da verdiği gala konseri ile sona erdi. Gala konserinin onur konuğu eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay oldu.
Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin 23 Temmuz'da Kammersypphonie Berlin Orkestrası'nın Side Antik Tiyatro'da verdiği konserler başladığını belirten Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 2 ay süren festivalde 15 kültür ve sanat etkinliğinin gerçekleştiğini söyledi.
Festival özel ödüllerinin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Edebiyatçı Yazar Doğan Hızlan'a verildiğini belirten Uçar, Side Festivali'nin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını kaydetti.
Festivalin dönemin Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay'ın öncülüğünde 11 yıl önce başladığını belirten Uçar, 11 yıl sonra Talay'ın Side Antik Kent'te görmekten mutlu olduklarını söyledi.
Uçar, "Kammersymphonie Berlin konseri ile başlayan Side. 11 Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi. 2 ay süresince yerli ve yabancı turistlere Side'de dolu dolu kültür ve sanat etkinliğini yaşamasını sağladık. Festivalin Side'nin dünya gündemine taşınmasında katkısını çok büyük olduğuna inanıyorum. Festivalin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen festival sanat yönetmeni Remzi Buharalı'yı tebrik ediyorum." diye konuştu.
Talay ise, festivalin 11 yıl içinde EFA kapsamında yapılmasından onur duyduğunu söyledi. Festivalin Side'nin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tanıtımına çok büyük katkı sağladığına inandığını belirten Talay, 2 bin yıllık tarihi tiyatroda kültür ve sanat etkinliği yapmanın turizm şehrinin kültür, müzik kültürü, sanat ve tarih turizminde markalaşmasını sağlayacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz