Side Müzesi'nde, Ebru Sergisi

Antalya Side Müzesi'nde Müzeler Haftası etkinlikleri ebru sergisiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ebru sanatçısı...

Antalya Side Müzesi'nde Müzeler Haftası etkinlikleri ebru sergisiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ebru sanatçısı Mukadder Kavas, öğrencileriyle birlikte hazırladığı 'Katre Katre Yürüyoruz Aşka' isimli ebru sergisini Side Müzesi'nde açtı. 53 eserin bulunduğu serginin açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, ebru sanatçısı Mukadder Kavas ve Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere yaptı.

Sergi açılışında konuşma yapan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat'ın adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu bu kültür, tarih ve arkeolojik zenginliğinin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Bölgenin tarihi ve doğal güzellerini görmek ve tatil yapmak için milyonlarca turistin geldiğini belirten Bulgurlu, Selge, Seleukeia, Side Antik Tiyatro, Athena, Tüke, Apollon Tapınağı ve Side Antik Kent'in adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Bölgemizin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal varlıkların kıymetini iyi bilelim. Manavgat'ta olan bu zenginlik dünyanın hiç bir şehrinde yok. Binlerce kilometre uzaklıktan yabancı konuklar bölgemizin kültürel ve arkeolojik varlıklarını görmeye geliyor. Bizde hayata geçirdiğimiz Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi kapsamında bölgemizdeki kültürel zenginliğimizi yerinde ziyaretle gençlerimize tanıtıyoruz. Manavgat'ımız adeta açık hava müze konumunda." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YARATILAN, YARATICI OLAMAZ"

Ebru sanatçısı Mukadder Kavas, açılış sonrası protokole ebrunun nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösterdi. Ebrunun geleneksel Türk sanatları içinde yerinin özel olduğunu belirten Kavas, ebru sanatı ve başka sanat dallarında bir eser yapıldığında 'bu eseri ben yarattım' sözünün doğru bir söz olmadığını söyledi. Yaratılan bir varlığın hiç bir zaman yaratıcı olamayacağına dikkat çeken Kavas, sanatçıların ortaya koyduğu eserlerle yaratıcısının yarattığı güzellikleri ancak taklit edebileceğini kaydetti. Kavas, "Biz ortaya koyduğumuz eserler yaratıcı değiliz. Yaratılan bir varlık hiç bir zaman yaratıcı olamayız. Bazı kavramları yerli yerinde kullanmalıyız. Onun için yaptığım ebrulara hiç bir zaman 'ben yarattım' sözünü hiç kullanmadım." şeklinde konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'de Kavas'ın yardımıyla ebru yaptı. Ebru sanatına karşı hep ilgisinin olduğunu belirten Sözen, ebru yapmak için vakit ayıracağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: