Side'de güz dönemi İskandinav arkeoloji turları başladı

Side Antik Kent'te güz dönemi İskandinav arkeoloji turları başladı. Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Arkeoloji Turizmi...

Side Antik Kent'te güz dönemi İskandinav arkeoloji turları başladı. Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Arkeoloji Turizmi Uzmanı Mehmet Reşat Akıl, dünyaca ünlü Side Antik Kent'te arkeoloji turlarına başladıklarını söyledi. Geçen yıl Antalya'ya gelen 300 bin Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalıyı Selge, Xanthos, Termessos, Perge, Seleukia ve Side Antik Kent'te arkeoloji turuna çıkardıklarını belirten Akıl, bu yıl ise bu rakamın 400 bin olmasını beklediklerini kaydetti.
Antalya'ya tatile gelen Kuzey Avrupalı turistlerin tarihi ören yerlerini ziyaret etmeyi sevdiğini belirten Akıl, bölgenin Helenistik, Likya, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait arkeolojik zenginliğini bulunduğunu kaydetti.
2 yıldır İskandinav turistlerin tatil yapmada rotalarını Yunanistan, İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye kaydırdığını hatırlatan Akıl, bunda en önemli etkenin güvenir ülke olması olduğunu ifade etti.
Akıl, "İskandinavlar deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra arkeoloji turizmi çok seviyor. Anadolu'da kurulan medeniyetleri çok merak ediyorlar. Tarihe çok meraklılar. Arkeolojik zenginlik bakımından Antalya zaten adeta açık hava müzesi konumunda. Arkeoloji turlarında Side ve Xanthos Antik Kent çok önemli. Norveçli turistler genelde Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Xanthos'ta tarihi kaya mezarlarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz