Siemens, toplam 100 milyon euroya ulaşacak yatırım ile Gebze'de inşa ettiği yeni üretim tesisinin ilk fazını düzenlenen törenle hizmete açtı. Türkiye'nin ilk yeşil bina sertifikasını (LEED Gold) almaya aday olduğu belirtilen ve 2 faz halinde planlanan yatırım neticesinde yüzde 25 oranında enerji tasarrufu hedefleniyor. Tamamlanan ilk faz ile yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alanda enerji sektörüne yönelik üretim ve idari fonksiyonlar yürütülecek.
Türkiye'deki büyüme planları çerçevesinde inşa edilen yeni üretim tesisinin açılışında konuşan Siemens AG CEO'su Peter Löscher Siemens olarak mevcut ekonomik durgunluktan korkmadıklarını kaydetti.
Konuşmasında, "Tecrübelerimize dayanarak söyleyebilirim ki her krizin bir sonu vardır ve her kriz fırsatları da beraberinde getirir. Türkiye'deki büyük fırsatları görmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Loscher, bu yatırım ile Siemens Türkiye Enerji Sektörü olarak 5 kıtada 80 ülkeye gerçekleştirilen ihracatın daha da artırılmasını hedeflediklerini iletti.
Siemens AG Enerji Sektör CEO'su Wolfgang Dehen, konuşmasında enerji teknolojileri alanında çarpıcı gelişmelerin olduğu bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, "Teknolojik yenilikler ve tamamen yeni sistem modelleri ile insanlığın gelecekte yeterli enerjiye sahip olmasını sağlamanın temellerini atıyoruz. Temiz, verimli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli enerji. Gebze'deki yeni tesisimiz geleceğe önemli bir katkı sağlayacaktır " diye konuştu.
Siemens A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Gelis ise, zor dönemlerde gerçekleştirdikleri yatırım ile ülke ekonomisine sağlanan katma değerin artırıldığını söyledi.
BİNALARDA YÜZDE 50 SU TASARRUFU SAĞLANACAK
Siemens Gebze Tesisleri, Avrupa'nın en yenilikçi tesislerinden biri olarak tasarlandı. Çalışanlarına sağlıklı bir ortam yaratacak olan tesis, doğal kaynakların verimli şekilde kullanılması neticesinde, enerji maliyetlerinde de önemli ölçüde tasarruf sağlayacak.
Aydınlatma, ısıtma, soğutma ve havalandırma gibi uygulamalarda, yüksek verimli, teknolojik ve yenilikçi sistemlerin kullanılması ile yüzde 25 enerji tasarrufu hedefleniyor. Benzer şekilde; sensörlü bataryaların kullanılması ve yağmur suyunun toplanarak yeniden değerlendirilmesi ile binalarda yüzde 50 su tasarrufu sağlanacak. (ANKA)