Şifa olsun! İlikli kemik suyunun bebekler için 5 önemli faydası

Soğuk kış günlerinde bebişlerin sağlığını korumak için beslenmelerine çok daha fazla önem göstermek gerekiyor. İşte bu konuda en büyük yardımcınız yüzyıllardır şifa niyetine içilen kemik suyu olacak!

Vitamin, mineral ve protein deposu!

İyi bir protein kaynağı olan kemik suyu, içerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Kemik suyunda bulunan glycine, proline ve arginine isimli aminoasitler, anti-enflamatuar özellik gösterirler ve bu sayede birçok hastalığın şifası olarak kabul edilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Ek gıda almaya başlayan bebekler için doktorun da onayıyla kemik suyu vermeye başlayabilirsiniz. Güçlü bir vitamin deposu olması nedeniyle, enfeksiyonlarla savaşır. Anti-enflamatuar özelliği sayesinde bağışıklık sistemin i güçlendirir. Güçlü bağışıklık sistemi demek hastalıksız geçen mükemmel bir kış mevsimi anlamına geliyor :) Hardvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma sonucu; kemik suyu tüketen otoimmun rahatsızlığına sahip kişilerin semptomlarında azalma görüldüğü kaydedilmiştir. Bazı hastalıkların ise tamamen ortadan kalktığı gözlenmiştir.

Reklam
Reklam

Eklem ağrıları için şifa kaynağıdır

İçinde yüksek miktarda kolajen barındırır. Bu da kondroitin ve glukozamin kıkırdak dokusunu güçlendirir ve kemik gelişiminin son derece sağlıklı olmasına yardımcı olur. Gelişim çağındaki bebekler ve çocuklar için kemik suyu oldukça önemli bir kaynaktır.

Sindirim sistemine fayda sağlar

Devamlı olarak gelişmekte olan bebeklerin sindirim sistemi için kemik suyu, son derece faydalıdır. Kemik suyunun sindirimi son derece kolaydır ve emilim oranı yüksektir. İçeriğindeki gelatin ise, bağırsaklardaki probiyotik sağlığını destekler.

Uykusuzluk problemine son

Düzenli tüketildiğinde enerji verir. İçerdiği glisin amino asid sayesinde vücudu rahatlatır. Böylelikle bebeklerin çok daha kolay ve rahat uyumasını sağlar.