Şifa Üniversitesi Öğrencilerine Kan Bağışı Eğitimi Verecek

Şifa Üniversitesi ile Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Üniversitenin bütün öğrencilere kan...

Şifa Üniversitesi ile Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Üniversitenin bütün öğrencilere kan bağışı eğitimi vermesini kapsayan protokolle her Şifa öğrencisinin gönüllü bir bağışçı olması hedefleniyor.

Söz konusu protokol, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından imzalandı. Üniversitede düzenlenen imza töreninde protokol hakkında bilgi veren Dr. Gök, “2013-2014 öğretim yılından başlayarak Şifa Üniversitesi’nin tüm öğrencilerine kan bağışı hakkında eğitim verilecek. Günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmaları hedeflenecek. Bununla birlikte güvenli yaşam, HIV/AIDS, madde bağımlılığı ve diğer riskli davranışların önlenmesi konusunda gençlerimizi bilinçlendireceğiz. Türk Kızılayı olarak gençlerimizin gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmasını arzuluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Erdoğan da Türk Kızılayı ile böyle bir işbirliğine imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şifa Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş öğrencilere sahip olduğunu ve bundan gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Erdoğan, “Gerek öğrencilerimizin bu konularda eğitilmesi gerekse üniversitemizde kan bağışı kampanyaları düzenlenmesi için Türk Kızılayı’na her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz