Şifa, Yılın Hemşiresi'ni Seçimle Belirledi

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları, sandığa giderek yılın hemşirelerini seçimle belirledi.Şifa Hastanesi, Hemşireler Haftası nedeniyle...

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları, sandığa giderek yılın hemşirelerini seçimle belirledi.

Şifa Hastanesi, Hemşireler Haftası nedeniyle yılın hemşiresini sağlık çalışanlarının oylaması ile seçti. 320 sağlık çalışanı sandıkta oy kullandı. Seçim sonucunda Zeynep Bastem, en fazla oyu alarak yılın hemşiresi seçildi. Seçim sonucunda ayrıca Hicran Dalga ve Lütfü Karagöz de dereceye girdi.

Başhekim Opr. Dr. Sabahattin Dalga, hemşirelik mesleğinin gıpta edilecek bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Başhekim Dalga, hastayla daha çok mutatap olan hemşirelerin her türlü eleştirilere muhatap kaldığını ifade etti. İyi bir hemşirenin olmadığı yerde hekimliğin anlam ifade etmediğini de belirten Başhekim Dalga, "İyi ve donanımlı bir hemşirenin olmadığı yerde hekimlik tek başına bir anlam ifade etmez." dedi.

Reklam
Reklam

Genel Cerrah Prof. Dr. Durkaya Ören ise sağlık hizmetlerinde hemşirelere büyük sorumluluk düştüğüne işaret ederek, "insanlar hayatlarını size emanet ediyor. En ufak bir hata insanı öldürebilir. Bu nedenle hemşirelik, sorumluluğu çok ağır olan bir meslek." diye konuştu.

Başhemşire Belgin Prim de hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Oylama sonucunun açıklanmasının ardından hemşirelere hediye ve başarı belgesi verildi. Başhekim, ayrıca diğer hemşirelere de gül hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: