ŞİFADER, 14 Mart Tıp Bayramı’nı Etkinlikle Kutladı

Giresun Şifa Sağlık Gönüllüleri Derneği (ŞİFADER), 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Giresun Üniversitesi Konferans Salonu’nda...

Giresun Şifa Sağlık Gönüllüleri Derneği (ŞİFADER), 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Giresun Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edip Özer, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Beytullah Şahin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Korhan Arslan, Giresun Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Derviş Kara katıldı.

Reklam
Reklam

ŞİFADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Abdürrahim Sayılır, burada yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. ‘Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır’ sözünü hatırlatan Sayılır, “Ne mutlu bizlere ki, insanları umutlandırmak amacı ile çalışmaktayız. Kutsal bir vazifeyi yerine getiren çarklar gibiyiz. Tıp dünyasında kol kola vererek umut olmaktayız insanlara.” dedi.

ŞİFADER’in de bu umuda el vermek amacıyla kurulduğunu anlatan Sayılır, konuşmasına şöyle devam etti: “Sağlık mensuplarının sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olmak, gönüllülük esasına dayalı olarak başta insan ve çevre koruma çalışmaları olmak üzere, sağlıkla ilgili her türlü aktiviteyi yapmak ve sağlık mensupları arasındaki dayanışmayı arttırmak amacı ile faaliyetlerimize başladık. Kurulduktan sonra 14 sağlık derneğinin bağlı bulunduğu Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF)’a üye olan derneğimiz bu üyelikle birlikte uluslararası faaliyetlerde ve bilimsel araştırmalarda bulunma imkanı yakalamıştır. Bu çerçevede daha sağlıklı bir hayat ve daha duyarlı, sürdürülebilir bir çevre umudu ile derneğimizin ilimize ve ülkemize sağlıklı bir hayat getirmesini umut etmekteyiz.”

Reklam
Reklam

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan yabancı öğrencilere plaket verilen törende, Trabzon’da görev yapar bir grup sağlık mensubunun oluşturduğu tiyatro grubu, ‘Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi’ oyununu sahneledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz