Şifalı bitkiler her derde deva

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, 25 yıldır baharatçılık yapan Mustafa Aksu, şifalı bitkilerin her derde deva olduğunu belirterek, "Şifalı bitkileri bilinçli vatandaşlar alıyor. Doğal bitkilerin hem el yapımı ilaçlar gibi yan etkileri yok, hem de ekonomik" dedi.

Şifalı bitkilerin bilinçli satıcılardan alınması gerektiğine dikkat çeken Aksu, "Vatandaşlar bize geliyor ve rahatsızlıklarını söylüyorlar. Biz rahatsızlıklarına göre onlara doğal bitkiler öneriyoruz. Müşterilerimiz arasında, kitaplardan, internetten araştırmalarını yaparak gelen vatandaşlar da var. Bunlar hangi rahatsızlık için, hangi bitkinin faydalı olduğunu bilerek, bilinçli bir şekilde tüketiyorlar. Doğal bitkilerin hem el yapımı ilaçlar gibi yan etkileri yok, hem de çok ekonomik. Yan etkileri olan boru çiçeği, bit otu, kalemicengir otunun satışı Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandı. Elimizde bulunan bitkilerin yan etkileri yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BAYANLAR EN ÇOK ZAYIFLAMA MACUNU ALIYOR" Kadınların zayıflama konusunda hassas olduğunu ifade eden Aksu, en çok zayıflama macunu alındığını söyledi. Aksu, şöyle devam etti:
"Kilosundan memnun olmayan kadınlar, zayıflamak için çeşitli yollara başvuruyorlar. Bize gelen kadınlar en çok zayıflama macununu tercih ediyor. Vatandaşlar, astım, bronşit, mayasıl, bağırsak problemleri, damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıklardan dolayı şifalı otlar alıyor. Bunlardan, oğul otu damar tıkanıklığı, karabaş otu böbrek taşını düşürmek, baş ağrısı, balgam sökmek, zencefil otu öksürük, pelin otu şeker için faydalı, özellikle mercan köşkü otu baş ağrısı için birebir. Başı ağrıyan vatandaşlar, hemen ağrı kesici hapları tercih etmek yerine, doğal bitkiler ile ağrıyı kesmeyi denemelidir."