Şifalı kaplıca hastalık saçıyor

SİİRT(İHA) - Şırnak'ta su sıcaklığı 90 dereceyi bulan Hesta Kaplıcaları'nın bakımsızlık nedeniyle hastalık saçtığı ileri sürüldü.
Yurdun dört bir tarafından Hesta Kaplıcaları'na şifa amacıyla gelen vatandaşlar, hastalanıp geri dönüyorlar. Söylentiye göre Hazreti Süleyman'ın tarafından yaptırılan Hesta Kaplıcaları'na manevi huzur bulmak ve hastalıklarına cevap aramak için gelen vatandaşlar, gördükleri ilkel manzara karşısında şaşkına dönüyor. Romatizma, bel fıtığı, kireçleme, eklem ağrıları, kadın hastalıkları, sinüzit gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen Hesta Kaplıcaları, bakımsızlıktan adeta salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Reklam
Reklam

PİSLİK DİZBOYU Hesta Kaplıcaları'nda yeni bir düzenlemeye gidilmesini isteyen vatandaşlar, "Buraya şifa aramak için gelen insanlar hasta olup gidiyor. Pislik diz boyu. Havuzun suyunda ise ne olduğu bilinmeyen eşya parçaları yüzüyor. Ne dinlenecek, ne de konaklayabilecek bir tesis var. Her yer akrep dolu. Buradan 20 kişi dizanteri ve tifo kaptı. Yetkililerin ilgi göstermesini bekliyoruz" şikayetinde bulundular.