Şifalı Su Ücretsiz Oldu, Köye Adeta Akın Yaşanıyor

Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren ücretsiz olarak verilmeye başlanan Torbalı’ya bağlı Dağtekke şifalı suyu büyük ilgi...

Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren ücretsiz olarak verilmeye başlanan Torbalı’ya bağlı Dağtekke şifalı suyu büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin her tarafından Dağtekke’ye gelen vatandaşlar şifalı sudan alarak evlerine geri dönüyor. Köy Muhtarı Halit Bardak ise uzun yıllardır ücretli olan şifalı suyun artık ücretsiz verilmeye başlandığı günden bu yana çok yoğun bir talep görmeye başladığını dile getirerek, durumdan memnun olduğunu kaydetti.

ŞİFALI SUYA TALEP ARTTI

Daha önce Torbalı Belediyesi tarafından, esnaflara kolaylık sağlamak ve bir arada tutmak için köy meydanına stantlar kurmuştu. Şifalı su almak isteyen vatandaşlar da esnafları görüp alışveriş yapıyordu. Dağtekke Köyü Muhtarı Halit Bardak, “Suyumuz Nisan ayından bu yana ücretsiz olarak dağıtılıyor. Vatandaşlar bu haberi duydukları gibi köyümüze geliyorlar. Herkes burada hafta sonları sıraya geçerek sularını alıyorlar. Kimisi 1 tane kimisi 5 tane su bidonuyla evlerine su götürüyor. Su götürmeden önce de köyümüzün meydanında bulunan esnafları ziyaret ederek alışverişte yapıyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BİRÇOK DERDE DEVA

Torbalı'nın tarihi alanlarını ve Dağtekke Köyü’nde bulunan şifalı su için gelen vatandaşlar çok memnun kaldıklarını söylüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında ücretsiz yapılan şifalı su, metal çürütücü özelliğe sahip. Sindirim yolu, böbrek taşları, şeker hastalıkları, taş, kireçlenme, kum, çamur, üre gibi hastalıklara şifa dağıtıyor. Böbrek taşı ve kumuna karşı çok etkili olan şifalı su, birçok kişiyi sağlığına kavuşturduğu biliniyor. Ameliyatsız ve ağrısız böbrek taşları ve kumuna çare olarak vatandaşlara tavsiye eden Köy Muhtarı Halit Bardak, “Böbrek rahatsızlığı çeken birçok kişi şifalı suyu kullanarak sağlığına kavuştu. Vatandaşlar köyümüzde, hem şifalı su alma, hem de piknik yapabilme imkanına sahip” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: