Şifalı Suya Bisikletli Ulaşım

Kozanlı bir iş adamı, köprü yaptıramadıkları ırmağın karşısındaki şifalı suya ulaşmak için suyun içine önce...

Kozanlı bir iş adamı, köprü yaptıramadıkları ırmağın karşısındaki şifalı suya ulaşmak için suyun içine önce beton bloklar döşetti daha sonra da bisiklet alarak ırmağın karşısına geçmeyi sağladı.

Kozanlı iş adamı Habip Saygılı, uzun yıllar çektiği böbrek taşı rahatsızlığından Feke'ye bağlı Güzpınarı Köyü'ndeki şifalı su sayesinde kurtulduğunu ancak ırmağın karşısındaki şifalı suyun çıktığı yere ulaşabilmenin ise köprü olmadığı için zor olduğunu söyledi.

Bu içme suyu sayesinde böbrek taşlarını düşürdüğünü, son 7 yıldır grip olmadığını ifade eden Saygılı, "Buraya Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden insanlar geliyor. Burada en büyük sıkıntımız ırmağın karşısına geçmek oluyordu. Ama artık vatandaşımız rahatlıkla geçecek. Köprüsü olmayan ırmaktan kolay geçebilmek için beton blok döktürdüm. Beton blokları suyun içerisine yerleştirdik. Bu bloklar sayesinde artık rahatlıkla karşıya geçilebilecek. Blokların üzerinden geçmek için de bisiklet temin ettik ve vatandaşlarımız rahatlıkla ırmağın karşısına bisikletle geçip şifalı suya ulaşıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: