Şifresizler açlık grevinde!

Üsküdar'daki ÖSYM Bürosu önünde bir grup öğrenci, "YGS'deki şifre" iddialarını protesto amacıyla 'açlık grevi' başlattı.

9 Mayıs pazartesi günü Üsküdar'da ki ÖSYM Bürosu önünde başlatılan eyleme, Halk Evleri Eğitim Hakkı Meclisi ve Liseli Öğrenciler Birliği (LÖB) üyeleri katıldı. İsteklerinin, şifre skandalı ile sarsılan YGS'nın iptal edilip, sorumlusu olarak gösterdikleri Ali Demir'in istifa etmesi olduğunu söyleyen gençler 5 gündür açlık grevi yapıyorlar.

'HAYATIMIZI MAHVEDEN ADAM'

Eylemciler YGS'nin geleceklerini belirlemek için önemli bir adım olduğu ancak çıkan şifreleme olayları yüzünden psikolojilerinin bozduğunu söylediler. Hayatlarını mahveden adam olarak nitelendirdikleri Ali Demir'in YGS, KPSS ve ALES'te beceriksizlik ve art niyet sergilediğini iddia ettiler. Bir taraftan da sınavın ikinci aşaması olan LYS'ye hazırlanmaya devam etmelerine ragmen artık ÖSYM'ye güvenlerinin kalmadığını belirttiler.

Reklam
Reklam

'ÜSKÜDAR STRATEJİK BİR YER'

Eğlemlerini gerçekleştirdikleri Üsküdar'ın politik açıdan önemli bir yer olduğunu ifade ederken yaşadıklarını şöyle anlattılar:

Bu eylemi Kadiköy'de gerçekleştirseydik anında dağıtılırdık. Grevimiz Üsküdar'da ÖSYM Bürosu önünde olduğu için tepkiler daha az oldu.Anladık ki Üsküdar stratejik açıdan önemli bir yer. Burada gece gündüz bizi yalnız bırakmayan sivil polislerimiz, güvenlik kameralarımız var. Halktanda oldukça olumlu görüşler alıyoruz, bir imza kampanyası başlattık ve katılım oldukça fazla. 5 gün önce başladığımız grevde , arkadaşlarımızla dönüşümlü olarak duruyoruz. Çünkü hala liseye devam edenler var.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN DESTEK

YGS'ye giren öğrenciler dışında üniversitede okuyan birçok kişiden de destek görüyorlar. İngilizce öğretmenliği 3. sınıfta okuyan bir öğrenci 'Bu sorun sadece üniversteye hazırlananların değil okuyanların ve mezun olanlarında sorunu. Bugün YGS yarın KPSS... Sistemde köklü değişikliklere ihtiyaç var. Sadece istifalar yeterli değil. Sınavsız geçiş, parasız öğrenim en büyük hakkımız. Her üniversite bünyesine alacağı öğrencileri kendi seçse kargaşa azalır güven ve başarı ortamı sağlanır' diyerek soruna herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

18 Mayıs çarşamba günü eylemlerine son vereceklerini açıklayan öğrenciler topladıkları imzalarla Ankara'ya gitmeyi planlıyorlar.