Sigara Bırakma Polikinlikleri Işe Yaradı

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, İl Tütün...

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, İl Tütün Kontrol Kurulu'nun çalışmaları hakkında bilgi verildi. İzmir'deki 20 sigara bıraktırma polikliniği sayesinde bir yıl boyunca sigara içmeyenlerin oranının yüzde 35 olduğu açıklandı.

İzmir İl Tütün Kontrol Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, sadece 2013'ün ilk dört ayında 7 bin 700 kişinin sigarayı bırakmak için kendilerine başvurduğunu, bir yıl boyunca içmeyenlerin oranının yüzde 35 olduğunu söyledi. Kılınç, İzmir'de şu anda 20 sigara bırakma polikliniği olduğunu belirterek, "Bırakma oranı yüzde 35. Üç aylık yüzde 75, altı aylık yüzde 50 oranında. Tütün kontrol programımızla dünyaya örnek olduk." dedi. Sigaranın Türkiye'de yılda 110 bin kişinin ölümüne yol açtığını vurgulayan Prof. Dr. Kılınç, "Sigaranın sebep olduğu hastalıkların tedavi ve tanısı için yılda 30 milyar dolar harcanıyor. Hem satışı hem de sağlık harcamalarına bakıldığında sigaranın ülkeye ekonomik yükü 50 milyar dolardır. Elektronik sigara ve nargile, özellikle gençler için çok riskli. Tütün ve tütün ürünlerinin ciddi önlemlerle kontrol edilmesi gerekiyor. Devlet de bu konuda üzerine düşeni yapıyor." şeklinde konuştu. Oğuz Kılınç, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan 37 bin 694 bin denetimde 4 bin 80 ihlâl tespit edildiği ve bin 939 kuruma ceza kesildiği açıkladı.

Reklam
Reklam

İzmir İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Vakkas Benli ise uyguladıkları "Sigarasız Kurumlar" projesiyle 260 kuruma ulaştıklarını ve belgeyle ödüllendirdiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: