Sigara denetimi bahanesiyle dolandırılmayın!

Sivas Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Son zamanlarda kendilerini tütün denetimcileri olarak tanıtan ve...

Sivas Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Son zamanlarda kendilerini tütün denetimcileri olarak tanıtan ve işletmelerden para tahsil etmeye çalışanların olduğu yönünde ihbar aldıklarını belirterek esnafı uyardı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kendilerini denetimci olarak tanıtan ve para isteyen vatandaşlara itibar edilmemesini, şüphelenilen şahısların ivedilikle emniyet güçlerine haber verilmesini istedi.

Bu konuda Sağlık Müdürlüğü'nde yazı geldiğini dile getiren Köksal, “4207 Sayılı Tütün Ürünleri ile Mücadele Yasası kapsamında il ve ilçe merkezlerinde Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet müdürlüğü personelinden oluşan ekipler tarafından denetimler sürdürülmektedir. Son zamanlarda esnafları dolaşarak kendilerini tütün denetimcisi olarak tanıtan ve para tahsil etmeye çalışan kişilerin olduğu ihbarı alınmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Denetim yapan kişilerin Sivas Valiliği tarafından onaylı kimlik kartları bulunduğuna vurgu yapan Köksal “Denetim yapan personel sadece aksaklık tespit edip aksaklık formu doldurmaya yetkilidir. Herhangi bir cezai işlem uygulamaya veya para tahsilâtı yapmaya yetkili değildir. Sigara denetimini bahane ederek, bunu fırsat bilen uyanıklara itibar etmeyin ve fırsat vermeyin. Özelikle esnaflarımız iş yerlerine gelen denetimcilere mutlaka kimlik kartlarını sormalıdır. Eğer denetime gelenlerin tahsilatla ilgili talepleri olduğunda itibar edilmemeli ve polis ekiplerine haber verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: