"Sigara Ne Götürür" Konferansı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, "Sigara kullanıp bırakan kişinin akciğer kanserine yakalanma riski, 10-15 sene

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, "Sigara kullanıp bırakan kişinin akciğer kanserine yakalanma riski, 10-15 sene sonra hiç kullanmayan kişinin seviyesine inmektedir" dedi.

Özyazıcı, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda düzenlenen "Sigara Ne Götürür" konulu konferansta yaptığı konuşmada, alkol ve sigaranın insan vücudu üzerindeki olumsuz etkilerinden söz ederek, "Alkol eşitli meyve ve sebzelerin fermantasyonu ile elde edilir. Asıl zararlı olan madde etil alkoldür. Sarhoş bir insanın yürüyüşü, konuşması ve davranışının normal kişiye göre farklı olması, etil alkolün merkezi sinir organlarına ve özellikle beyin hücrelerine yaptığı etkiden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sigara kullanan bir kadının hamilelik sürecinde sigarayı bırakmasının çocuğun sağlığı açısından yararlı olduğunu ancak az da olsa etkilenme riskinin olduğunu anlatan Özyazıcı, şöyle konuştu:

"Yıllarca sigara kullanıp bırakan kişinin akciğer kanserine yakalanma riski, 10-15 sene sonra hiç kullanmayan kişinin seviyesine inmektedir. Sigara, başta akciğer olmak üzere birçok kansere neden olmaktadır. Uzun süre kullanıldığında ağız içinde dil ve damak kanseri meydana getirebilmektedir. Daha sağlıklı bir yaşam için sigara ve alkolden uzak durulmalıdır."

Konferansın sonunda Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Yağcı, Özyazıcı'ya teşekkür belgesi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: