Sigara sebebiyle tümör oluşan idrar torbası alındı, bağırsaktan mesane yapıldı

Konya’da Özel Medline Hastanesi’nde tümör oluştuğu için idrar torbası alınan 66 yaşındaki Mustafa Küçük’e bağırsağından...

Konya’da Özel Medline Hastanesi’nde tümör oluştuğu için idrar torbası alınan 66 yaşındaki Mustafa Küçük’e bağırsağından idrar torbası yapıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Talat Yurdakul, hastada tespit edilen mesane tümörünün lenf bezlerine atlama riski olduğu için mesanesinin alındığını söyledi.
Hastanın ince bağırsağından alınan 45 santimetrelik parçanın idrar borusuna bağlandığını ve idrar kesesinin oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Yurdakul, bundan sonra da hastanın eskiden olduğu gibi doğal yolla ihtiyacını görebileceğini kaydetti.
Sigaranın mesane tümörünün oluşmasına etken olduğunu belirten Prof. Dr. Yurdakul, "Mesane tümörlerinin yarıdan fazlası kapalı ameliyatlar halledilebilir. Yüzde 35-40'lık bölümünde ise mesane tamamen alınır. Bu tür ameliyatlarda hastanın bağırsakları kullanılarak mesane yapmak ve normal yoldan idrarını yapmasını sağlamak en iyi yöntemdir. " dedi.
Bundan sonra hastanın ömür boyu dışarıdan vücuduna bağlı olarak bulunan idrar torbası taşımasından kurtulduğunu belirten Yurdakul, yaklaşık 8 saat süren bir ameliyatın ardından hastanın taburcu edildikten sonra normal yaşantısına döneceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

"GÜNDE 4 PAKET SİGARA İÇİYORDUM"
Günde 4 paket sigara içtiğini ifade eden 66 yaşındaki 5 çocuk babası Mustafa Küçük, en ufak bir ağırlık taşırken zorlandığını ve idrarından hemen kan gelmeye başladığını belirtti. Küçük, "Doktora gittim ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ben de dedikleri gibi ameliyat oldum. Şu an iyiyim." dedi.
Sağlık durumunun bundan sonra daha iyi olacağını, bir daha sigara içmeyi düşünmediğini belirten Küçük, ameliyatı yapan doktora teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz