Sigara yasağına uyan kahvehanecilere Kaymakam Şahin'den plaket

Ordu'nun Kumru ilçesi Kaymakamı Ömer Sait Şahin, kapalı alanlarda sigara yasağının ardından kahvehanelerinde sigara yasağını...

Ordu'nun Kumru ilçesi Kaymakamı Ömer Sait Şahin, kapalı alanlarda sigara yasağının ardından kahvehanelerinde sigara yasağını uygulayan 3 kahvehane işletmecisini teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.
Ömer Sait Şahin, makamındaki görüşmede kahvehane sahiplerine sigara yasağının işlerini nasıl etkilediğini sordu. İlçesinin en eski kahvehanelerinden birinin sahibi Zeki Bütün, "Ben 47 yıldır da bu işi yapıyorum. Eğer bu yasak gelmemiş olsa idi 3-4 yıldır bu işi bırakmış olabilirdim. Ne evde huzur vardı ne de kahvehanede. Torun sigara kokusundan kucağımdan kalkıyordu. İçmediğim halde üzerime sinmişti. İnsanlarda yasağa saygılılar." dedi.
Sigara yasağı uygulamasındaki başarıyı beklemediğini kaydeden Bütün, "Yasak konuldu, sigaralar yaz kış dışarıda içilmeye başlandı. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyorum. Bu teşekkür plaketini onların adına almış gibi görüyorum. Belki bazı kahvehane sahipleri 'yasaktan sonra işler düştü' der. Ben bunun aksini iddia ediyorum. Çünkü sigara içmeyen müşterilerinde kahvehanede oturduklarını gördüm ve keşke bu yasak öncelerden konsaydı. Şimdi sanki kahvehane değil de çay ocakları olduk. Hatta bu yasaktan sonra içeri, dışarı yapan içicilerden de bıkkınlık gelerek sigarayı bırakanlar da oldu." diye konuştu.
Kaymakam Şahin de kahvehanecilerin ve emniyet güçlerinin sigara yasağına olan ilgilerine teşekkür ederek Zeki Bütün, Burhan Taran, Kenan Günaydın adlı işletmecilere teşekkür plaketlerini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz