Sigara yasağında geri vites yok

ANKARA (ANKA)- Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden ve sigara yasaklarının kapsamını genişleten Tütün ve Tütün Mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda değişiklik öngören teklifin, önümüzdeki haftaya ertelenmesi gündeme geldi ancak hükümet "devam" kararı aldı. Hükümetin teklifin görüşmelerini erteleyeceğine yönelik bilgiler kulisleri hareketlendirirken, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, "geçiş sürecinin ne kadar olacağı, kapalı alanlarda sigara içme bölümlerinin olup olmayacağının değerlendirilmesi için erteleme fikri görüşüldü ancak teklifin görüşmelerine devam kararı alındı" dedi.

Reklam
Reklam

"SİGARA YASAĞINDA GERİ VİTES YOK"

Sigara yasaklarını genişleten Tütün ve Tütün Mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine Meclis Genel Kurulu'nda devam ediliyor. Teklifin 6. maddesi üzerindeki görüşmeler sürdürülürken, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in Genel Kurul girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "teklifin erteleneceği"ni söylemesi, kulisleri hareketlendirdi. Ergin'in açıklamalarına karşın Genel Kurul'da teklifin görüşmelerine 6. maddeden devam edilirken, Ergin, Meclis kulisinde gazetecilerin soruları üzerine "teklifin görüşmelerinin, geçiş sürecinin ne kadar olacağı, kapalı alanlarda sigara içme bölümlerinin olup olmaması gibi konuların değerlendirilmesi için ertelenmesi fikri görüşüldü ancak devam edilmesine karar verildi" dedi. Hükümetin, teklifle ilgili tavrı muhalefette de kafa karışıklığına yol açtı.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen ve sigara yasaklarının kapsamını genişleten teklif, Meclis kulislerinin gündemini de oluştururken, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, görüşünü "geniş bir yasaklama ile çıkıp sonra esnetilirse yanlış olur" şeklinde dile getirirken, AKP Grup başkanvekili Sadullah Ergin ise "uçaklarda geri vites yok, bu yasada da geri vites yok" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam