Sigarayı Bırak, Ödülü Kap

Trabzon'un Of Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ve sigara kullanan vatandaşları, sigarayı...

Trabzon'un Of Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ve sigara kullanan vatandaşları, sigarayı bırakmaları halinde ödüllendirecek.

Sigarının insan sağlığına verdiği zararın yanında ülke ekonomisinde de yılda 30 milyar lira kayba neden olduğuna dikkat çeken Of Kaymakamı Eren Arslan, hem maddi hem de manevi olarak milli gelirin bu şekilde heba olmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Arslan, sigara kullanmayan tüm vatandaşlardan en yakınından başlayarak içenlerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Sigaraya karşı mücadele adına ‘Bırak Sigarayı Al Parayı' adını verdikleri bir proje başlattıklarını anlatan Arslan, “Poje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ve sigara kullanan vatandaşlarımızı, sigarayı bırakmaları konusunda kendilerini ödüllendirme yoluyla teşvik etmek istiyoruz. Bu projeyle bir şekilde sigaraya başlayan ve bırakmakta zorluk çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız hem sigarasız bir hayata merhaba diyecekler hem de para ödülü kazanarak ailesine, topluma örnek bireyler olacaklar.” dedi.

Kaymakam Arslan, ayrıca yaklaşık bir yıl önce sigarayı bırakan Adnan Ramoğlu’nu da göstermiş olduğu kararlı tutumundan ve örnek davranışından dolayı yarım altın ile ödüllendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: