Sığınma evinde kalan kadınlardan başbakana faks

Konya (AA) - Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve sığınma evinde kalan kadınlar, sığınma evleri konusunda yaşanan sıkıntıların çözümlenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bakanlara faks ve mektup gönderdi.

Bulan, Kayalıpark PTT binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de kadın sığınma evlerinin sayısının ve kapasitelerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Yeteri kadar sığınma evi olması durumunda birçok cinayetin, intiharın önüne geçilebileceğini belirten Bulan, "Birçok kadın şiddetten, töre, namus cinayetlerinden kaçıp sığınma evlerine geliyor. Ama 'yer yok' bahanesiyle geri çevriliyor. Buna 'dur' demek için kadın sığınma evlerinin sayıları ve kapasiteleri acilen artırılmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni Belediye Kanunu'na göre nüfusu 50 bini bulan belediyeler ile büyükşehir belediyelerinin kadın ve çocuk koruma evleri açma zorunluluğu bulunduğunu belirten Bulan, şöyle konuştu:

"Ancak belediyeler bunu yerine getirmiyor. Bu hem suçtur hem de insanlık ayıbıdır. Belediyelerde bu konuyla ilgili keyfiyetin önüne geçilmesi ve yasal işlemler yapılması gerekiyor."

Bulan ile sığınma evindeki kadınlar, taleplerinin yazılı olduğu faks ve mektubu Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya gönderdi.