Sığınmacılar Ateşkes Tarihini Yorumladı

Suriye'de yaşanan iç çatışmanın 10 Nisan ateşkes tarihi ile sonlandırılması beklenirken, Beşar Esad'a bağlı birlikler...

Suriye'de yaşanan iç çatışmanın 10 Nisan ateşkes tarihi ile sonlandırılması beklenirken, Beşar Esad'a bağlı birlikler ile muhalifler arasında süren çatışmayı Hatay Reyhanlı çadırkentinde kalan sığınmacılar değerlendirdi. Suriye lideri Esad'ın ateşkes sözünde durmayacağına inandıklarını belirten bir sığınmacı, "Esad en son bebeği bile öldürmeyi bekliyor" diye konuştu. Yaklaşık 15 gündür çadırkentte bulunan 22 yaşındaki Halid Recep, ateşkesin dineceğine inanmadıklarını belirterek; "Bu Esad'ın verdiği söz yerine gelmeyecektir. Muhalifler silah bıraksa bile kendisi silah bırakmayacak. İçimizden son bir kişi kalana kadar bizi bitirecek" yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

Yaşanan olaylar nedeniyle ailesini Suriye'de bırakarak tek başına Türkiye'ye sığınan Samer El Hamea da şunları söyledi: "Yarın ki karar için yine vaat isteyecekler. Boş arazide askeri tankları gösterip tepelerin ardından kamufle ederek hiçbir çatışmanın olmadığını ima ediyorlar.Biz Esad'ı istemiyoruz, sünni bir lider istiyoruz."

Öte yandan sığınmacılar için günlük hizmet vermesi beklenen çadırkentte, bugün öğle saatlerinde 416 kişi 26 minibüsle Kilis'e gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: