Sigorta primlerinde indirim yok

ANKARA (ANKA) -Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal güvenlik primlerinde yüzde 5'lik indirimi şu aşamada yapamayacaklarını açıklarken, "Çünkü onun için gerekli imkanımız yok. Biz 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapacağız dedik. 5 puanlık indirim yapılacak ama 2008'in Aralık'ında da olabilir 2008'in Ocak'ında da" dedi.

Gelir artırıcı önlemlerin de bütçe hedefleri çerçevesinde alınacağını ifade eden Şimşek, gelir artırıcı önlemleri bütçe geçmeden önce nihai noktaya getireceklerini söyledi.
Yapısal Reformların Makroekonomik Etkileri Konferansı çıkışında basının gelir artırıcı önlemlere ilişkin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Şimşek, gelir artırıcı önlemlerin bütçe hedefleri çerçevesinde alınacağını ifade ederek, gelir artırıcı önlemleri bütçe geçmeden önce nihai noktaya getireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

-"GEREKLİ İMKANIMIZ YOK"-
Bir gazetecinin sosyal güvenlik primlerinin yüzde 5 indirilecek mi sorusuna Şimşek şu yanıtı verdi:
"Sosyal güvenlik primlerinde yüzde 5'lik indirimi şu aşamada yapamayız. Çünkü onun için gerekli imkanımız yok. Onun yerine istihdam üzerindeki idari yükleri aşağı çekeceğiz. Onun bize maliyeti daha düşük. Orta ve Uzun vadeli dönemde sosyal güvenlik primlerinin aşağı çekilmesine öncelik veriyoruz. Kayıtdışı ile mücadelede önemli ama reformları yaparken zamanlama ve sıralaması önemli. Bu reformları yapacak imkan var mı? İmkan yoksa reform yapacağım diye gelir düşürücü, gider artırıcı adımlar atarsanız borçlanma artar. Memleket için iyi olmaz."
"5 puanlık indirimi ne zaman yapacaksınız" sorusu üzerine Şimşek, "5 puanlık indirim yapılacak ama biz 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapacağız dedik. 2008'in Aralık'ında da olabilir 2008'in Ocak'ında da" dedi.
Merkez Bankası atamalarına ilişkin soruya ise Şimşek, atamaların yapılacağını, göreve yeni geldiğini söyledi.