Şii'ler, Caferi'yi başbakan adayı gösterdi

BAĞDAT (İHA) - Irak Devlet Başkanı Yardımcısı İbrahim Caferi'nin seçimleri kazanan Şii ittifakı tarafından resmen başbakan adayı gösterildiği bildirildi.

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz Hakim, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doktor İbrahim Caferi oybirliğiyle seçildi" dedi. Birleşik Irak İttifakı aday adayı olan Ahmet Şehristani, Ahmet Çelebi, Adil Abdülmehdi ve İbrahim Caferi ile Şii İttifakı lideri El Hekim ortak bir basın toplantısı düzenledi. Diğer tüm adaylar çekilerek Birleşik Arap ittifakının tek Başbakan Adayının İbrahim Caferi olduğunu söylediler.

Reklam
Reklam

Şii İttifakı lideri Abdülaziz El Hekim, siyasetten çekildiğini söyledi. Basın toplantısından sonra soruları yanıtlayan İbrahim Caferi, "Bu büyük bir sorumluluk. Devlet halkındır ve hükümet olarak halkla beraber Irak'ın yeniden doğuşuna yardım edeceğiz" dedi.

Adaylıktan çekilen Ahmet Çelebi ise, "Bu seçimler hiçbir zümrenin isteği doğrultusunda gerçekleşmemiştir. Tüm Irak halkının iradesiyle gerçekleşmiştir. Bir anayasanın oluşturulması için aynı katılım olmalıdır" şeklinde konuştu.