Siirt Arapçası'nın Yaşatılması Talebi

SİİRT (AA) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Arapçasının unutulmamasını ve yeni nesillere öğretilmesini istedi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Arapçasının unutulmamasını ve yeni nesillere öğretilmesini istedi. Sadak'ı merkezi İstanbul'da bulunan Siirt Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı yöneticileri ziyaret etti. Sadak, Siirt'te yaşayan Arap halkının anadilini kullanması, öğretmesi ve geliştirmesi için her türlü desteği sunacaklarını belirtti. Siirt'te 3 dilli, 3 kültürlü 3 halkın bir arada yaşadığını ve bu mozaiğin bir zenginlik olduğu kaydeden Sadak, ancak Siirt’te yaşayan Arap halkının dili olan ana dillerinin yalnızca büyükler tarafından konuşulduğunu ifade etti. Arapçanın yeni nesillere aktarılmadığını belirten Sadak, "Siirt Arapçasının öğretilmesini ve unutulmamasını istiyorum. Bu alanda yapılacak her türlü etkinliğe tam destek vereceğim. Arapçanın geleceğe taşınmasını ve Siirt’te yaşayan Arap halkının kültürünün yaşatılması gerekir. Biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: