Siirt Barosu Başkanı Acar:

Siirt Barosu Başkanı Cemal Acar, baraj ve hidroelektrik santrali gelirlerinden Siirt'e pay ayrılması gerektiğini savundu.

Siirt Barosu Başkanı Cemal Acar, baraj ve hidroelektrik santrali gelirlerinden Siirt'e pay ayrılması gerektiğini savundu.

Acar, yaptığı açıklamada, il genelinde 25 civarındaki baraj ve hidroelektrik santralinin yapıldığını belirtti.

Baraj ve hidroelektrik santrallerinden etkilenen bir kente ayrıcalık tanınmasının eşitlik ilkesi gereği zorunlu olduğunu kaydeden Acar, şöyle dedi:

"Bu kadar külfeti çekecek olan ve ülkemizin ekonomisine de bu kadar katkı yapacak olan Siirt'in bundan bir pay alması gerekiyor diye düşünüyoruz. Baraj ve hidroelektrik santrallerinin gelirlerinden ayrılacak olan yüzde 1 veya yüzde 2'lik gibi düşük bir pay aynı zamanda eşitlik ilkesinin de bir gereği olacaktır. Bu payla Siirt'in ekonomik kalkınması sağlanabilir, eğitim sorunu çözülebilir, yaşanacak olan göçlerden etkilenecek olan insanların sorunları daha rahat çözülebilir. Hükümetin kanun hükmünde çıkaracağı bir kararname ile Siirt'e böyle bir gelir sağlanabilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: