Siirt Belediye Başkanı Sadak, Kalkınma Ajanslarını Değerlendirdi

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin kalkınması için yapılan çalışmaların...

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin kalkınması için yapılan çalışmaların gözden geçirildiği Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının ekonomik, siyasal, kültürel ve buna benzer diğer sorunları çözebileceğini söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya DİKA yönetim kurulunda olan Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin valilik, belediye, İl Genel Meclisleri ve ticaret odaları temsilcileri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, bölgenin kalkınmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Gülbay, "İller arasındaki kalkınmışlığı da gidermeye çalışıyoruz. Ajansımız mali yeterliliği olan ve AB'den akreditasyon alma yolunda olan bir ajanstır" dedi.

Reklam
Reklam

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, kalkınma ajanlarının temsil ettiği iller arasındaki ekonomik eşitsizliği gidermek ve bu illerde bulunan yatırım kurumlarının, yatırım ve girişimcilerin yaşadıkları sorunların çözümünü ortak paylarda değerlendirip çözmek için var olduğunu ifade ederek, DİKA olarak temsil edilen illerdeki sorumlulukları bilindiği takdirde ülkenin içinde bulunduğu sorunları çözme gücüne sahip olacaklarını ve iller arasındaki eşitsizliğin yanı sıra işi, sermayeyi, girişimciliği siyasetin vesayetinden kurtarabileceklerini ve özgürleştirebileceklerini kaydetti. Sadak, girişimcilik özgürleştikçe, bağımsız olduğu sürece toplumun istemelerine cevap olabileceğini belirterek, ancak kalkınma ajansı resmi bir kurum ve siyasete bağlı kalınır ise girişimcilere yardımcı olunamayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz