Siirt Belediye Başkanı Sadak’ın Görevinden Düşürülmesi Protesto Edildi

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın görevinden düşürülmesi için Danıştay 8. Dairesinin oy çoğunluğu ile verdiği...

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın görevinden düşürülmesi için Danıştay 8. Dairesinin oy çoğunluğu ile verdiği karar, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Siirt belediyesi önünde TÜM-BEL-SEN Siirt şubesinin düzenlediği basın açıklamasına, Siirt’te bulunan bazı Sivil toplum örgütleri, BDP yöneticileri ve BDP’li belediye bakanları katıldı.

TÜM-BEL-SEN şube başkanı Mahmut Hakimoğlu, yaptığı basın açıklamasında, Belediye Başkanı Selim Sadak ile ilgili verilen kararın toplumsal barışı tehlikeye sokabilecek gelişmelerden bir tanesi olduğunu belirterek, “26.06.2012 tarihinde Sayın Siirt Belediye başkanımız Selim Sadak hakkında Danıştay 8. Dairesi tarafından Tetkik hakimi, Danıştay Savcısı ve8. Darie üyelerinden birinin gerekçeli açık şerhi ve muhalefetine rağmen Belediye Başkanlığı görevinden alınması yönünde bir karar gidilmiştir. Bu karar muhalefet şerhlerinde de belirtildiği üzere açıkça Anayasa, verilen kararın gerekçesi 2006 yılında Belediye Başkanının yapmış olduğu bir konuşmadan dolayı almış olduğu 10 aylık bir cezadır. Yalnız bu 10 aylık ceza 3. Yargı paketi ile hukuken tüm sonuçları ile ertelenmiş olmasına rağmen böyle bir cezalandırma yoluna gidilmesi düşündürücü olduğu kadar toplumsal barışı da tehlikeye sokabilecek gelişmelerden bir tanesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: