Siirt Fıstığı Çin Pazarına Giriyor

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi'nce, tanıtım amacıyla Çin'e Siirt fıstığı gönderildiği bildirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi'nce, tanıtım amacıyla Çin'e Siirt fıstığı gönderildiği bildirildi.

DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi'nden yapılan açıklamada, yapılan yurt dışı gezileriyle bölgenin dünya ile etkileşimini arttırmayı hedefledikleri belirtildi.

Geçen ay Çin Halk Cumhuriyeti'ne yapılan gezi ve temaslarda Siirt için önemli bir ilke imza atıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siirt fıstığının tanıtımı ve pazarının arttırılması için Yamasa adlı bir firma ile anlaşılmış ve ilk numuneler Shanghai'ya gönderilmiştir. Siirt Fıstık Üreticileri Birliği'nin desteği ile Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından gönderilen numunelerle fıstığın tanıtım faaliyetleri yapılacaktır. Shanghai'da mart ayında sergilenecek Siirt Fıstığı için umutluyuz. Siirt Fıstığı'nın Çin pazarına girmesi için gereken her türlü çabanın harcanacak ve bunun sağlanması halinde uzun yıllar pazar sıkıntısı aşılacaktır. DİKA olarak Avrupa Birliği Projesi'ne verdiğimiz mali ve teknik destekle başlayan bu süreç, Siirt Fıstığı'nın pazar alanını genişletme çalışmalarımız ile devam edecektir. Siirt Yatırım Destek Ofisi olarak başta Siirt fıstığı olmak üzere, Siirt'in kalkınmasında önemli rol oynayacak her türlü ürün ve faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz"

Reklam
Reklam

Muhabir: Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: