'Siirt Fıstığı Modeli Projesi' kapsamında çiftçilere destek

'Siirt Fıstığı Modeli Projesi' kapsamında çiftçilere destekler devam ediyor.Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, “Köye...

'Siirt Fıstığı Modeli Projesi' kapsamında çiftçilere destekler devam ediyor.
Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, “Köye geri dönüş ve rehabilitasyon (KDRP) projesi kapsamında, İl Özel İdaresi bütçesi ile 2011 yılı sonbahar döneminde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarımsal altyapı ve değerlendirme şube müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri tarafından Siirt Merkez, Kurtalan, Baykan, Eruh, Aydınlar, Pervari ve Şirvan ilçelerinde toplam 185 bin 625 adet tüplü fıstık fidanı, 185 bin 625 metre tel örgü, 37 bin 125 adet demir dikme alınarak, toplam 7 bin 425 dekar alanda dikim yapılmak üzere çiftçilerimize dağıtılmış olup, bu proje kapsamında 310 çiftçimiz faydalanmıştır.” dedi.
Projenin 2012 yılında da devam edeceğini belirten Vali Musa Çolak, tarım projelerinin yanı sıra hayvancılığın gelişmesi yönünde de birçok proje uyguladıklarını ifade etti.
Çolak, "İlimizde kırsal kalkınmayı sağlamak üzere yapılan bu projelerdeki asıl amacımız, Siirt çiftçisinin daha çok üretmesi ve kazanmasıdır. Dolayısıyla halkımızın refah ve yaşam standartlarını yükseltmek ve vatandaşlarımıza istihdam alanlarını yaratmaktır.“ diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz