Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan: "Eruh Meslek Yüksekokulu'nda Açılan Antep FıstığıTarımı Ve İşletme Teknolojisi Bölümü'nün Kapatılmasıdoğru Bir Karar Değil"

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, Eruh Meslek Yüksekokulu'nda açılan Antep Fıstığı Tarımı ve İşletme Teknolojisi Bölümü'nün kapatılmasının doğru

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, Eruh Meslek Yüksekokulu'nda açılan Antep Fıstığı Tarımı ve İşletme Teknolojisi Bölümü'nün kapatılmasının doğru bir karar olmadığını söyledi.

Aslan, yaptığı açıklamada, bu alanda uzman eleman sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, kapatılan fıstıkçılık bölümünün kent merkezinde açılması gerektiğini belirtti.

Bölümün kurulduğu günden bu yana 3 mezun verdiğini, öğrencilerin tercih etmemesi gerekçesiyle kapatıldığına dikkati çeken Aslan, "Bölümün talep yetersizliği nedeniyle kapatılması fıstıkçılığın istenilmediği veya bu sektörde eleman ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor. Bu bölüm kent merkezinde kurulmuş olsaydı bugüne kadar en az 200 kişi mezun olurdu. Birlik olarak mezun olacak bu 200 kişiden en az 100'ünü istihdam edebilecek kapasitedeyiz. Bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacı söz konusu. Bu tür bölümler açılırken kamu kurum ve kuruluşların da görüşleri dikkate alınırsa hedeflere daha iyi ulaşılabilir. Eruh Meslek Yüksekokulu'nda açılan Antep Fıstığı Tarımı ve İşletme Teknolojisi Bölümü'nün kapatılması doğru bir karar değil" dedi.

Reklam
Reklam

Aslan, lise mezunu öğrenciler arasında yaptıkları araştırmada bu bölümün kent merkezinde açılması halinde büyük rağbet göreceğini tespit ettiklerini belirtti.

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: