Siirt Kültür Ve Turizm Müdürü Uslu: "Türkiye'de 394 Kütüphaneye Karşılık 400 Bin Kahvehane Var"

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Türkiye'de 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehanenin bulunduğunu söyledi.

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Türkiye'de 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehanenin bulunduğunu söyledi.

Kütüphane Haftası nedeniyle Siirt Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, kitap okumaya daha çok zaman ayrılması gerektiğini belirterek, "Siirt Okuyor" kampanyasının ilde okumaya ilgiyi arttığını bildirdi.

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Uslu ise, Türkiye'de 65 bin kişiye bir kütüphane düşmesine karşılık 95 kişiye bir kahvehane düştüğünü dile getirerek, "Türkiye'de 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehane var. Ülkemizde kitap okumayı en çok televizyon ve internet engellemektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yıl içinde en çok kitap okuyan 6 kişiye ödülleri Vali Yardımcısı Saltaş, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, TÜİK Bölge Müdürü Yavuz Uyar ile AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş tarafından verildi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde 27 Mart 2013 Çarşamba günü çok sayıda kişinin katılımıyla Siirt Atatürk Stadyumu'nda 30 dakika süreli kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: