Siirt Müftüsü Arvas: Peygambere komşu olmak için iyi komşu olmak gerekli

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, insanlar arasındaki ilişikleri yeniden düzenlemek için akrabalık ilişkilerini yeniden ayağa...

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, insanlar arasındaki ilişikleri yeniden düzenlemek için akrabalık ilişkilerini yeniden ayağa kaldırmak istediklerini söyledi. Ramazan boyunca camileri ziyaret eden Arvas, vatandaşlara özellikle komşuluğun islamdaki yerini anlatıyor. Arvas, "Peygambere komşu olmak için iyi komşu olmak gerekli." dedi.
Siirt’te Ramazan ayı süresince muhtelif camileri ziyaret ederek cemaate misafir olan ve oralarda halka hitap eden Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Ramazan ayı sonuna kadar ildeki bütün camileri ziyaret ederek vatandaşlara komşuluğun önemiyle ilgili mesajlar verecek. Daha önceki yıllarda 'Ramazan paylaşmaktır' ve ''Kuran'' temalarını ele aldıklarını aktaran Arvas, bu sene 'komşuluk' temasını işlemeye çalışacaklarını ifade etti. İslam'ın medeniyet idealini insan ilişkileri üzerine bina ettiğini, vurgulayan Arvas, ''Son asrımızda, özellikle asrımızın son yıllarında bu ilişkilerin yer yer zedelendiğini görüyoruz. Çağımızda, hızlı kentleşme, göç, nüfus yoğunluğunun artması gibi unsurlarla ölçüsüz maddileşme eğilimleri gibi olumsuzluklar, gündelik hayatın hemen hemen her alanında olduğu gibi komşuluk ilişkilerinde de derin sarsıntılara yol açmıştır.'' dedi.
İnsanlar arasındaki ilişikleri yeniden düzenlemek için akrabalık ilişkilerini yeniden ayağa kaldırmak istediklerini belirten Arvas, Hz. Muhammed'in, ''Cebrail, bana komşu hakkında o kadar tavsiyede bulundu ki onu mirasçı kılacak sandım'', ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' sözlerini hatırlattı.
Müftü Arvas, Ramazan ayı başından beri camilere yaptığı ziyaretlerde ortaya gelinirken, şu ana kadar 50’a yakın cami ziyaret etti. İl Merkezinde bulunan 120 camiyi ziyaret ederek, camilerin durumunu ve cemaatin müftülük hizmetlerinden beklentilerini dinliyor.
Siirt Müftüsü Faruk Arvas, ayrıca kentte bulunan sivil toplum örgütleri, yerel basın ve daire müdürlerini ziyaret ederek, Ramazan aylarını tebrik etmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz