'Siirt Okuyor' Kampanyasında Altınla Ödüllendirildiler

Siirt Valiliği'nce yürütülen 'Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında 885 bin kitap okundu. En çok kitap okuyan...

Siirt Valiliği'nce yürütülen 'Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında 885 bin kitap okundu. En çok kitap okuyan Siirt merkezde 11 ve Pervari'de de 11 öğrenci altınla ödüllendirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda kampanyayla ilgili yürütülen çalışmalar ele alındı. Vali Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, kampanyada yıl sonuna kadar 2 milyon kitabın okunmasının hedeflendiğini belirterek, Siirt halkına teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki ikinci toplantıda ise ay içerisinde en fazla kitap okuyan kişiler ödüllendirildi. Proje koordinatörü Sedat Özvural, otomobil ödüllü yarışmaya katılmak isteyenlerin sayısının bin 600'ü geçtiğini anlattı. İl dışından da yoğun talep olduğunu belirten Özvural, "Yeni 'Marifetname' alımına gittik. Bunların elimize ulaşmasının ardından müracaatçılara kitapları verilecek. Kampanya büyük bir hızla ilerliyor. Siirt okumayı seviyor. Kampanyaya gösterilen ilgi bunun göstergesidir." dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda daha sonra Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, en fazla kitap okuyan 11 öğrenciyi altınla ödüllendirdi.
Otomobil ödüllü kitap okuma yarışması, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 'Marifetname' kitabından sorularla yapılacak. Yazılı ve sözlü sınavda birinci olana bir otomobil verilecek. İlk 20'ye girenlere de çeşitli ödüller dağıtılacak.

Öte yandan Siirt'in Pervari ilçesinde de 7'den 70'e Siirt Okuyor Projesi kapsamında Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz 11 öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendirdi. Kaymakam Eryılmaz okumanın faydasından bahsederek, kampanyaya katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: