Siirt Son Yılların En Sıcak Yılını Yaşıyor

Siirt ve ilçelerinde son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. Sıcak havaların Ramazan ayına denk gelmesi...

Siirt ve ilçelerinde son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. Sıcak havaların Ramazan ayına denk gelmesi vatandaşı bunalttı. Siirt merkezde hafta içi gündüz 44 derece beklenirken geceleri hava sıcaklığının 38 dereye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığı tüm yurdu etkisi altına alırken Siirt’te son 20 yılın en sıcak günleri yaşanıyor. Siirt’te hava sıcaklarının hafta içinde 42 dereceye varması bekleniyor. Hafta içinde en yüksek nem oranı yüzde 46 olarak tahmin ediliyor. Eruh ilçesinde ise belediye tarafından ilçe merkezine asılan hava derecesini gösteren dijital termometrede hava sıcaklığının gündüz 41 dereceyi göstermesi vatandaşları şaşırttı. Sıcak havalara rağmen orucunu tutan vatandaşlar serinlenme için Güres Caddesindeki çimlere uzanarak iftar saatini bekliyorlar. Esnaf Halil Uzunboylu, ciddi derecede hava sıcaklığında artış olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Siirt genelde serindi ama son yıllarda hava sıcaklığı bayağı fark etti. Bu yıl hava sıcaklığının Ramazan ayına denk gelmesi vatandaşları bunalttı. Vatandaşın bir kısmı il dışına kaçtı sıcaklardan. Kalanlarda saat 12'ye kadar kimse çıkmıyor dışarı. Bizde iş olmadığı için artık geceleri işyerlerimizi açıyoruz. Ramazan’ın bereketi gece alışverişindedir. İnsanlar iftarını açıktan sonra çarşıya çıkıp ihtiyaçlarını alıyor."

Reklam
Reklam

Öte yandan uzmanlar sıcak havalarda dışarı çıkan vatandaşları uyararak, sağlıklarına dikkat etmelerini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: