Siirt TSO Başkan Vekili Kuzu: "Bölgemizde Kalifiye Işçi Bulunamıyor"

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölgede kalifiye işçi bulunamadığını söyledi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölgede kalifiye işçi bulunamadığını söyledi.

Kuzu, Kurtalan ilçesindeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulunduklarını, kalifiye eleman ihtiyacı gözlemlediklerini belirtti.

İŞKUR'un sanayicilere yardımcı olması ve bölge dışından eleman getirilmesi konusunda destek vermesi gerektiğini kaydeden Kuzu, il merkezindeki sanayi tesislerin yanı sıra sanayileşmenin yeni başladığı Kurtalan'da da aynı sıkıntının çekildiğini bildirdi.

Kuzu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bölgemizde kalifiye işçi bulunamıyor. Bunu ilimizde de gözlemliyoruz. Örneğin Kurtalan ilçemizde 2 bin metrekarelik kapalı bir alanda üretim yapan ve ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç eden SLS tekstil atölyesinin çok sayıda kalifiye eleman ihtiyacı var. Ancak 20 günden beri aramasına rağmen bulamıyor. Yalnız bu firmanın 100 civarında elemana ihtiyacı var. İl merkezindeki tekstil ve diğer sanayi tesisleri de eleman arıyor. Bu sorunun çözümü için hep birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu sorun çözülmeden sanayileşmenin gerçekleşmesini beklemek hayal olur."

Muhabir: Zekeriye Güneş / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz