Siirt Ulu Camii'nin Restorasyonu Tamamlanıyor

Anadolu Selçuklu mimarisinin varlığını koruyan özgün eserlerinden birisi olan Siirt Ulu Camii'sindeki restorasyon çalışmaları sona eriyor.

Anadolu Selçuklu mimarisinin varlığını koruyan özgün eserlerinden birisi olan Siirt Ulu Camii'sindeki restorasyon çalışmaları sona eriyor.

Vali Ahmet Aydın ve AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, yaklaşık 2 yıldır restorasyon çalışmaları süren Siirt Ulu Camii'nde incelemede bulunarak, Vakıflar Bitlis Bölge Müdürü Sait Sancar'dan bilgi aldı.

Caminin 25 Aralık 2012 günü yeniden ibadete açılması için çaba harcadıklarını belirten Vali Ahmet Aydın,"Anadolu Selçuklu mimarisinin özgün eserlerinden birisi olan ve çinili minaresi ile bu alanda önemli bir yere sahip olan camimizde restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Çok güzel bir çalışma yapılmış. Camideki çalışmaların 25 Aralık 2012 gününe kadar tamamlanacağını umuyoruz. Devlet büyüklerimizi de davet edeceğimiz bir törenle camimizi 25 Aralık 2012 günü yeniden ibadete açacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Demirkıran ise yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen caminin 1175 yılında onarıldığını ifade ederek, "Bu camimizin muhteşem bir görüntüsü var. Ancak yan taraftaki evler bu görüntüyü bozuyor. Bu evlerin istimlak edilerek, caminin çevresini ferahlatmak için çalışma yapacağız. Bu çalışma gerçekleştiğinde caminin muhteşem görüntüsü ve özgünlüğü daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacak" diye konuştu.

Muhabir: Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: