Siirt Üniversitesi’nde öğrenci temsilciliği seçimleri başladı

Siirt'te Üniversite Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takviminin açıklanmasının ardından Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı...

Siirt'te Üniversite Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takviminin açıklanmasının ardından Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı için yarış başladı. Kurtalan Meslek Yüksekokulu'nda 140 öğrencinin oy kullandığı seçimde 45 oy alan Abdullah Demir birinci oldu.
Kurtalan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yaşar, yaptığı açıklamada, “Bugün bizler için önemli bir gün. Sayın Rektörümüzün emir ve talimatları ile başlayan öğrenci konseyi seçimlerinin ikincisi için ilk oy kullanma işlemleri, Yüksekokulumuzda yapılmıştır. Yapılacak olan bu seçimlerle başta geleceğimiz olan öğrencilerimiz olmak üzere tüm üniversite camiasında, yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amaçlanmaktadır.” dedi.
Okullarında toplam 140 seçmenin bulunduğunu ve öğrencilerin ikinci kez temsilcilerini seçecekleri için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Yaşar, seçilecek temsilcilerin öğrencilerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını, hedeflerinin Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı'nı kazanmak olduğunu dile getirdi.
Öte yandan Kurtalan Meslek Yüksekokulu'nda oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından oy sayım işlemlerine geçildi.
Yapılan sayımda Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencisi Abdullah Demir 45 oy, Maliye Programı öğrencisi Lokman Tavukçu ise 43 oy aldı. 3 oyun da geçersiz sayıldığı seçimleri Abdullah Demir kazandı.
Seçilen temsilciler daha sonra kendi aralarında Öğrenci Konseyi Başkanlığı için yarışacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz