Siirt Valiliği: Muhtarın Öldürülmesi Örgütün Işi

Turan KOYUNCU/SİİRT, Siirt'in merkeze bağlı Bağgöze Köyü'nde 29 Nisan tarihinde, Köy Muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan'ın öldürülmesi ilgili sır

Turan KOYUNCU/SİİRT, Siirt'in merkeze bağlı Bağgöze Köyü'nde 29 Nisan tarihinde, Köy Muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan'ın öldürülmesi ilgili sır perdesi aralandı. Yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, şüphelilerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmezken, cinayetir örgüt tarafından işlendiği konusunda kuvvetli delil olduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın öldürülme olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olaya yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 şahıs hakkında yakalama emri çıkarılmıştır. Bu şahıslardan 1 şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip 6 Mayıs 2015 tarihinde tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştur. Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın öldürülmesi olayının bölücü terör örgütü tarafından yapıldığı konusunda kuvvetli deliller tespit edilmiş olup, soruşturmaya genişletilerek devam edilmektedir."
Ölümünden bir gün önce Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ı köyünde ağırlayan Bağgöze Muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan, bir gün sonra, Yokuşbağlar Köyü Yığınlı Mezrası yakınlarında yol kenarında uzun namlulu silahla vuralarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: