Siirt Valiliği Nevruz programını açıkladı

Siirt Valiliği'nce Nevruz Bayramı dolayısıyla kentte gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan yazılı...

Siirt Valiliği'nce Nevruz Bayramı dolayısıyla kentte gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Mart Çarşamba günü Kızlar Tepesi mevkisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayacak etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacağı bildirildi.

Nevruz konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verileceği etkinliğin örs ve çekiç ile demir dövülmesi, Nevruz ateşinin yakılması ile devam edileceği kaydedilen açıklamada şunlara yer verildi:

Reklam
Reklam

"Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam edecek etkinlikte yerel sanatçıların müzik dinletisinin ardından sanatçı Bedri Ayseli konser verecek. Kutlamalar kapsamında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, 19 Mart Pazartesi günü 'Kurnaz Avukat' adlı çocuk Oyunu, 20 Mart Salı günü de 'Bugün Git Yarın Gel' adlı oyunu İl kültür merkezinde sahneleyecek. Havanın yağışlı olması ihtimali doğrultusunda Nevruz ateşi Vilayet önünde yakılacak, konser ise Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: